
Patlıcanlı Ve Domates Soslu Penne Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) paket penne makarna (İsteğe bağlı değiştirebilirsiniz)
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 domates rendesi
- 2 diş sarımsak rende
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük patlıcan (Küp doğranmış kızartılmış )
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz karabiber kekik pul biber
- Kaşar peyniri
Patlıcanlı Ve Domates Soslu Penne Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patlıcanlar hazırlanır. Patlıcanın kabukları alacalı soyulur. Küp küp doğranır tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir. Sonra havlu kağıtla kurulanır.
- Kızgın yağda az tuzlanarak kızartılır. Makarna için sıcak su hazırlanır uygun bir tencereye alınır sıvı yağ ve tuz eklenir. Makarna eklenir ve paketin üzerinde yazan mühlet ölçüsünce haşlanır. Makarnanın haline nazaran değişebiliyor.
- Geniş bir tavaya yağlar ve domates püresi eklenir. Sarımsak rendesi de ek edilir ve pişmeye bırakılır. Salça ve baharatlar eklenir, karıştırılır.
- Haşlanmış makarna kevgir yardımıyla sos tenceresine aktarılır. Makarna suyundan 1 fincan üzerine gezdirilir. Bu halde makarna sosu çok daha yeterli çekecektir.
- Son olarak patlıcanlar da eklenir çok az karıştırılır. Birinci sıcağı geçince isteğe bağlı kaşar peyniri rendesi yahut öbür bir peynirle servis yapılır. Afiyet olsun ????