Patlıcanlı Muhteşem Beyti Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 patates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 yufka
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 bardak süt
- 1 kg patlıcan
Patlıcanlı Üstün Beyti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
- Suyunu sıkıp büyükçe bir kaba alıyoruz.
- Üzerine tuz ve yağ gezdirip fırın tepsilerine dizip ısıtılmış fırında kızartıyoruz.
- Soğan ve patatesi rendeliyoruz. Avuçlarımızla suyunu sıkıp kıymayla karıştırıyoruz.
- Yumurta, tuz ve baharatları ekleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
- Yufkamızı tezgaha alıyoruz ortadan kesiyoruz. Üzerine süt ve yağ karışımını sürüyoruz.
- Yanlardan ve ve yufkanın üst yuvarlak kısmını biraz katlıyoruz.
- Evvel patlıcanları diziyoruz. Üzerine kıymalı harcımızı rulo biçiminde koyuyoruz. Rulo formunda sarıyoruz.
- 3-3, 5 cm aralıklarla kesiyoruz. Çöp şişler geçirip tepsiye diziyoruz.
- 180-190 derece fırında kızarasaya kadar pişiriyoruz.
- Çöp şişlerden sıyırarak tabaklara bölüyoruz. Üzerine sarımsağı tuzla eziyoruz. 1 kaşık zeytinyağı ve yoğurtla karıştırıyoruz.
- Üzerine sos hazırlıyoruz. Bir domatesi rendeleyip kavuruyoruz. Bir kaşık salça ve çok az su ile biraz kaynatıyoruz. Sevdiğimiz diğer bir sos varsa onu da hazırlayabiliriz.
- Beytilerin üzerine evvel yoğurt, sonra sos gezdiriyoruz. Nefis beytimiz hazır. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.