iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
İç harcı için;
*2 orta boy soğan
*2 patlıcan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 diş sarımsak (arzuya göre)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
Üstü ve ara katları için;
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Yapılışı Birçok yemek seçeneğine sahip olan patlıcan ile bugün de patlıcanlı rulo börek tarifi hazırladım Yufka içine girince tadı ve kıvamı çok lezzetli oluyor Severek yiyeceğinizi düşündüğüm tarifimize geçelim Önce iç harcı hazırlayalım Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya alalım Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp sıvı yağ ile kavurmaya başlayalım Patlıcanları durulayıp suyunu süzüp küp küp doğrayalım Kavrulan soğanların üzerine patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim Pişmeye yakın tuz, salça ve baharatlarını ekleyip 1 yemek kaşığı kadar su ilave ederek harmanlayalım Ocağın altını kapatıp soğumasını beklemeliyiz Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kapta çırpıp sosumuzu hazırlayalım Yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan her yerine gelecek şekilde sürelim, patlıcanı da üzerine serpelim Yufkayı ortadan ikiye kesip rulo sarıp kendi etrafinda dolayarak tepsimize yerleştirelim Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp ruloları birbiri ardına sarıyoruz Kalan sosu böreğimizin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 2530 dakika pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis ediyoruz Arzu eden bu ölçüler için iç harcında 200 gr kıyma da kullanabilir
Afiyet olsun
*3 yufka
İç harcı için;
*2 orta boy soğan
*2 patlıcan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 diş sarımsak (arzuya göre)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
Üstü ve ara katları için;
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi Yapılışı Birçok yemek seçeneğine sahip olan patlıcan ile bugün de patlıcanlı rulo börek tarifi hazırladım Yufka içine girince tadı ve kıvamı çok lezzetli oluyor Severek yiyeceğinizi düşündüğüm tarifimize geçelim Önce iç harcı hazırlayalım Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya alalım Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp sıvı yağ ile kavurmaya başlayalım Patlıcanları durulayıp suyunu süzüp küp küp doğrayalım Kavrulan soğanların üzerine patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim Pişmeye yakın tuz, salça ve baharatlarını ekleyip 1 yemek kaşığı kadar su ilave ederek harmanlayalım Ocağın altını kapatıp soğumasını beklemeliyiz Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kapta çırpıp sosumuzu hazırlayalım Yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan her yerine gelecek şekilde sürelim, patlıcanı da üzerine serpelim Yufkayı ortadan ikiye kesip rulo sarıp kendi etrafinda dolayarak tepsimize yerleştirelim Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp ruloları birbiri ardına sarıyoruz Kalan sosu böreğimizin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 2530 dakika pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis ediyoruz Arzu eden bu ölçüler için iç harcında 200 gr kıyma da kullanabilir
Afiyet olsun