iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*5 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*2 çay kaşığı tuz
Hamurun üzerine sürmek için ;
*1 yemek kaşığı salça
*23 diş sarımsak
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Biraz nane
*Biraz karabiber
Hamurun üzeri için ;
*45 tane patlıcan
*2 tane domates
*2 tane kırmızı biber
*45 tane yeşil biber
*1 orta boy soğan
Patlıcanlı Pizza Tarifi Yapılışı Sütü ılınana kadar ısıtın Yoğurma kabının içine sütü, şekeri ve kuru mayayı alıp 10 dakika mayalandırın Daha sonra tüm hamur malzemelerini ekleyip yoğurun Kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra kabınızın kapağını kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın Hamurun mayalanmasını beklerken patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve 20 dakika tuzlu suda bekletin Daha sonra patlıcanları ve soğanı hafif kavurun Hamur iki katına çıktıktan sonra oklavayla biraz açın ve yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin Hamurun üzerine sürmek için hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün Daha sonra küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri ve kavurmuş olduğunuz patlıcanla soğanı hamurun üzerine dökün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*2 çay kaşığı tuz
Hamurun üzerine sürmek için ;
*1 yemek kaşığı salça
*23 diş sarımsak
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Biraz nane
*Biraz karabiber
Hamurun üzeri için ;
*45 tane patlıcan
*2 tane domates
*2 tane kırmızı biber
*45 tane yeşil biber
*1 orta boy soğan
Patlıcanlı Pizza Tarifi Yapılışı Sütü ılınana kadar ısıtın Yoğurma kabının içine sütü, şekeri ve kuru mayayı alıp 10 dakika mayalandırın Daha sonra tüm hamur malzemelerini ekleyip yoğurun Kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra kabınızın kapağını kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın Hamurun mayalanmasını beklerken patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve 20 dakika tuzlu suda bekletin Daha sonra patlıcanları ve soğanı hafif kavurun Hamur iki katına çıktıktan sonra oklavayla biraz açın ve yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin Hamurun üzerine sürmek için hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün Daha sonra küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri ve kavurmuş olduğunuz patlıcanla soğanı hamurun üzerine dökün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun