Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Perde Pilavı

Patlıcanlı Perde Pilavı
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlicanli-perde-pilavi.jpg

Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 3 adet patlıcan
  • 2 su bardağı su pirinç

Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanları dilimleyip 10 dk tuzlu suda bekletelim.
  2. Suyunu güzelce süzüp kurutalım ve kızartalım.
  3. Kuşbaşı doğranmış dana etini tenceremize alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim(etiniz pişmemişse su eği yapabilirsiniz).
  4. Akabinde kuru soğan, kapya biber ve sivri biber ekleyip sıvı yağ gezdirelim.
  5. Etimize 1 tatlı kaşığı salça koyup kavuramaya devam edelim.
  6. En son domates ekleyip kavurduktan sonra tuz karabiber pulbiber ekleyip ocaktan alalım.
  7. Isıya sağlam bir fırın kabı içerisine patlıcanları dizelim.
  8. Üzerine kavurduğumuz eti bastıra bastıra yerleştirelim.
  9. En üste pilav koyup patlıcanla üzerini kapatalım.
  10. (ben pilavı pişirip koydum).
  11. Üzerine yarım çay bardağı salçalı su karışımı döküp fırınlayın.
  12. Tüm gereçler piştiği için yaklaşık 10 dk kâfi olacaktır.Ben küçük bir tencere kullandım ve fırınlamadım ocak üstünde biraz fokurdatıp servis ettim.Müthiş bir lezzet.Mutlaka denemenizi öneririm ????????Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt