
Patlıcanlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte harcı için
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Dereotu maydanoz
- Süslemek için domates 1 adet
Patlıcanlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte gereçlerini bir kaba koyup güzelce yoğuralım.
- Patlıcanları alacalı soyup 1 patlıcandan 5 dilim keselim.
- Tuzlu suda bekletelim ( köfteyi yoğururken suda kalsınlar).
- Peçete ile sularını silip kızgın yağda kızartalım.
- Şişlere evvel köfteyi kebap yapar üzere dolayalım.
- Üzerine kızaran patlıcanla saralım.
- Uygun bir borcama dizelim.
- Bir kaba suyu salçayı tuzu koyup eritelim su sıcak olucak.
- Maydanoz ve dereotu ekleyelim.
- Sosunu döküp.
- 190 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Afiyet olsun ????.