Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcanlı Ekşili Köfte (Elazığ Yöresine Ait)

Hoş geldin! arthurmorgan47 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Patlıcanlı Ekşili Köfte (Elazığ Yöresine Ait)
0
45

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patlicanli-eksili-kofte-elazig-yoresine-ait.jpg

Patlıcanlı Ekşili Köfte (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler


Köftesi için
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı kadar un
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Sosu için
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 adet patlıcan
  • Sıvıyağ yada zeytinyağı

Patlıcanlı Ekşili Köfte (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle köftesini hazırlayalım irmik ve bulguru karıştırma kabına alıp üzerine sıcak suyu ekliyoruz.
  2. 10 dk kadar kapağı kapalı şekilde bulgurun şişmesini ve soğumasını bekliyoruz.
  3. Ardından yumurtanın beyazı ve unu ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz elimizin içerisine çok az su alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Birbirine iyice yapışıp sakız gibi bir hamur elde ediyoruz.
  5. Nohuttan bir tık büyük parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz.
  6. Tüm hamur bitene kadar böyle yapıyoruz.
  7. Ardından tencereye yeteri kadar yağ ekliyoruz .
  8. Yemeklik doğranmış soğan ve biberi alıyoruz kavuruyoruz.
  9. Ardından salçasını ekleyip onu da kavuruyoruz.
  10. 1 adet domatesi de doğrayıp ekliyoruz güzelce pişiriyoruz kuru reyhanı ekliyoruz.
  11. Ardından küçük küçük doğradığımız patlıcanları da ekleyip biraz pişiriyoruz ve suyunu ekliyoruz suyu köfteye göre eklemeyi unutmayın.
  12. Su kaynamaya başlayınca limon tuzu ve köftelerini ekliyoruz.
  13. Köfteleri 1 taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
  14. Limon tuzunu arzuya göre azaltıp yada fazlalaştırabilirsiniz size kalmış tadı çok lezzetli oluyor mutlaka denemenizi öneririm.
Patlıcanlı Ekşili Köfte (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt