
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan alacalı soyulur. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir.
- Sudan alınır ve küp küp doğranır.
- Sıvıyağ tencereye alınır, patlıcanlar kızartılır.
- Üzerine soğan, sarımsak eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Salçaları ve baharatları da damak zevkine göre katılır.
- Ben baharatları birer tutam kattım.
- Bulgur eklenir, bir tur kavurduktan sonra pişirilen bulgurun iki katı su ilave edilip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ben 1, 5 su bardağı bulgura 3 su bardağı su ilave ettim.
- Pişince demlenmeye bırakılır.
- Yaklaşık 30 dakika sonra servis yapılır. Afiyet olsun.