Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlicanli-bulgur-pilavi.jpg

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Patlıcanları kızartmak için gereğince sıvı yağ

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesip tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu süzün ve tekrar yıkayıp kağıt havlu işe güzelce kurulayıp kızgın yağda kızartın kağıt peçetenin üzerine alın.
  2. Bulguru yıkayıp süzün.
  3. Domatesleri soyup küp küp kesin.
  4. Soğanı julyen kesin.
  5. Sarımsağı rendeleyin.
  6. Biberi de küçük küçük kesin.
  7. Tencereye sıvı yağ koyun soğanı çok az kavurup biber ve sarımsağı ekleyin bir iki dakika daha kavurup domates ve salçayı ekleyin tuz ve karabiber dökün iki dakika kavurup kaynar su döküp karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  8. Pilav pişince kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın pilavı dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyetle.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt