
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 3 büyük uzunluk patlıcan
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 orta uzunluk sarı biber
- 2 orta uzunluk kabukları soyulmuş domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük kepçe haşlanmış tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı italyan baharatı
- 1 tam yumurta
- 1 şişe soda
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı içine eklediğimiz sos
- Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları evvel alaca soyun ve çok minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın bir tavaya yağları ve soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ve minik küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin, bir kaç cins çevirip acı suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyin.
- Akabinde tavuk suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Suyunu güzelce çekip patlıcanlar diriliğini kaybedene kadar orta kısık ateşte pişirin.
- Bir kaba sos gereçlerini ekleyip güzelce çırpın. Yufkayı yarım ay formunda katlayın evvel ortadan uyguna kesin ve iki parçayı da birebir halde ortadan ikiye kesin, bu biçimde bir yufkadan 6 şerit elde etmiş olun.
- Tüm şeritlere çokça sostan sürün. Her şeride iç harçtan ekleyip üçgen biçimde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Sostan böreklerin üzerine birer yemek kaşığı gezdirin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.