Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek
0
41

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patlicanli-borek.jpg

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
İç harcı için
  • 3 büyük uzunluk patlıcan
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 orta uzunluk sarı biber
  • 2 orta uzunluk kabukları soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kepçe haşlanmış tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı italyan baharatı
Sosu için
  • 1 tam yumurta
  • 1 şişe soda
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı içine eklediğimiz sos
  • Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları evvel alaca soyun ve çok minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın bir tavaya yağları ve soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
  2. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ve minik küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin, bir kaç cins çevirip acı suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyin.
  3. Akabinde tavuk suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Suyunu güzelce çekip patlıcanlar diriliğini kaybedene kadar orta kısık ateşte pişirin.
  4. Bir kaba sos gereçlerini ekleyip güzelce çırpın. Yufkayı yarım ay formunda katlayın evvel ortadan uyguna kesin ve iki parçayı da birebir halde ortadan ikiye kesin, bu biçimde bir yufkadan 6 şerit elde etmiş olun.
  5. Tüm şeritlere çokça sostan sürün. Her şeride iç harçtan ekleyip üçgen biçimde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Sostan böreklerin üzerine birer yemek kaşığı gezdirin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patlıcanlı Börek (Yiyenler Kıymalı Sanacak) (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç Harcı İçin 3 adet büyük uzunluk kemer patlıcan2 adet kapya biber2 adet büyük uzunluk kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber4 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu İçin 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Patlıcanlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 24 adet baklava yufkası4 adet patlıcan2 orta uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçasıYarım tatlı kaşığı acı biber salçası3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka İç materyal 3 adet patlıcan2 adet kuru soğan4-5 adet sivri biber3-4 diş sarımsak2 adet çekilmiş domates (Yada rende yapılmış)1 yemek kaşığı biber ve domates salçası (Karışık)Dileğe nazaran kıyma ben kavurup kavanozladığım kıymadan 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller 4-5 yufka4 tane patlıcan2 orta uzunluk soğan2 adet yeşil biberYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı tuz1 çay bardağı karabiber1 çay kaşığı toz kırmızı biber Sosu için 1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka5 adet patlıcan2 adet soğan2 adet yeşil biber2 adet kapya biber2 adet domates1 tatlı kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiberKimyon4-5 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)1 çay bardağı süt veya yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt