Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcanlı Börek (20 Kat El Açması Çok Kolay)

Patlıcanlı Börek (20 Kat El Açması Çok Kolay)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Patlıcanlı Börek (20 Kat El Açması Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık su(en küçük su bardağı ile)
*Yarım çay kaşığınında yarısı instant maya
*3 çay kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*Aralara sürmek için;
*250 gr tereyağı yada margarin

İç malzeme için;


*4 adet patlıcan
*1 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*Tuz, karabiber, pulbiber

Patlıcanlı Börek (20 Kat El Açması Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
Derin kabımızın içine suyu, tuzu, mayayı koyup karıştırıyoruz Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ilave edip önce kaşıkla kıvamı biraz tutmaya başlayınca da elimizle yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edip dinlenmesi için üzerini örtüp kenara alıyoruz İç harcı hazırlamak için soğan ve biberi küçük doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavamızda kavuruyoruz, patlıcanların kabuklarını soyup rendeliyoruz onuda kavurmak için tavaya ilave ediyoruz 5 dakika kadar kavrulunca rendelediğimiz domatesleri de ilave edip 2 dakika kadar daha kavurup tuz ve baharatları ilave edip altını kapatıyoruz Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz, o parçaların her birindende 5’er parçalık yuvarlak hamurlar yapıyoruz(yani toplamda 20 adet top elde ediyoruz)hamur toplarını oklavayla tabak büyüklüğünde açıp aralara eritilmiş tereyağından sürüp 5 li katlar yapıyoruz, yani 5 li tabak büyüklüğünde açılıp aralara yağ sürülmüş 4 adet hamur katlarımız oldu Fırın tepsisini biraz yağlayıp ilk hamur katımızı alıp elimizle tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yayıyoruz, patlıcanlı harcı 3 eşit parçaya ayırıp ilk kata eşit bir şekilde yayıyoruz, üzerine tekrar diğer hamur katını alıp tepsi büyüklüğünde açıp harcın üzerine yerleştirip, tekrar iç harç, tekrar hamur olarak işlemi bitiriyoruz son hamur katını da yayınca bıçakla dilimliyoruz böreğimizi ve 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz çıtır böreğimiz hazır, afiyetle
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt