Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Beyti Kebabı

Patlıcanlı Beyti Kebabı
0
59

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
patlicanli-beyti-kebabi.jpg

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
İç harç:
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 400 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • Kimyon, pul biber, karabiber, tuz
Üzeri için:
  • Tereyağlı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları uzun dilimler halinde kesiyoruz ve kızartıyoruz.
  2. Kızarttığımız patlıcanları yağını çekmesi için selpak serili tabağa alıyoruz.
  3. Kıymanın içerisine ince küp küp doğradığımız soğanı, sarımsağı ve baharatlarımızı koyup karıştırıyoruz.
  4. Yufkamız kuruysa yarım çay bardağı sıvı yağ ile yarım çağ bardağı suyu karıştırıp ıslatıyoruz.
  5. Yufkalarımız kuru değilse sadece üç kısımlarını yapışması için üç kısımlarını ıslatmanız yeterli olacaktır :).
  6. Yufkalarımızın üzerine kızarttığımız patlıcanları dikey olacak şekilde diziyoruz patlıcanların üzerine yatay olacak şekilde hazırladığımız iç harcını yeterli olacak şekilde koyuyoruz ve sarıyoruz.
  7. Rulo haline getirdiğimiz yufkamızı eşit dilimler halinde kesiyoruz ve 180 derecelik fırında kızarsan kadar pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ve yağımızı üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun :) :).
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt