Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Beyti Kebabı

Patlıcanlı Beyti Kebabı
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlicanli-beyti-kebabi.jpg

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet yufka
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
  • 1 kapya biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane, paprika

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel patlıcanlarımızın üzerine zeytinyağ sürüp 180° fırında 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra bir müddet ılıması için bekliyoruz.
  2. Kıyma sarımsak soğan salça ve rondodan geçirilmiş közlenmiş kırmızı biberi, tuz karabiber kimyon ile harmanlayarak köfte harcımız oluşturuyoruz.
  3. Yufkalarımızın içine süt ve yağdan oluşan sosumuzu sürüyoruz.
  4. Yufkamızın yuvarlak kısımlarının içe katlayarak kare bir yufka elde ediyoruz.
  5. Evvel katlayacağımız tarafa patlıcanlarımızı sıra sıra diziyoruz.
  6. Üzerine kıymamızı ince bir biçimde koyuyoruz.
  7. Yufkayı sıkı bir formda içindeki gereçlerle sardıktan sonra iki parmak kalınlığında kesip fırın tepsinize koyuyoruz. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salça sosumuz ile servise hazır. Afiyet olsun!.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt