teknolojiuzmani
FD Üye

Patlıcanlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- 2 orta boy küp doğranmış patlıcan
- 2 küçük boy kapya biber
- 4 dal ince doğranmış taze soğan
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kızgın yağda önce patlıcanları, sonra kapya biberleri kızartıp kenara alıyoruz.
- Tereyağ ve zeytinyağı ocağa alıp arpa şehriyeleri ekleyelim.
- Tatlı bir kahve rengi tonu alana kadar kavuruyoruz.
- Tavuk suyu sıcak suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekip pişen pilava patlıcan ve kapya biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Karabiber ve yeşil soğanıda ekleyip karıştırıp dinlendirip servis yapıyoruz.