
Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane patates
- 4 adet patlıcan
- 4 adet yeşilbiber
- 1 büyük soğan
- 4 dış sarımsak
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 su bardağı ( et suyu)
Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri ayıklayıp yıkayalım öncelikle orta uzunluk tenceremize üç yemek kaşığı sıvı yağı alıp üzerine doğranmış soğanımızı ek edelim.
- Pembeleşinceye kadar kavuralım ,üzerine biberleri kalan gereçleri ekleyip sulanması için 15 dakika kavuralım.
- Sonra üzerine bir su bardağı et suyunu ek edip pişmeye bırakalım afiyet olsun.