Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Ve Ajvar Sosa Doyum Olmayacak Bir Tarif! Yelpaze Patlıcan Nasıl Yapılır?

Patlıcan Ve Ajvar Sosa Doyum Olmayacak Bir Tarif! Yelpaze Patlıcan Nasıl Yapılır?
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-105bb59a828eee56aaf18a87a9786e2470422912.jpg

Patlıcan sevmeyenlerin bile seveceği, tadı damağınızda kalacak bol ajvar soslu yelpaze patlıcan tanımı yaptık. Nefis oldu!




Ajvar Soslu Yelpaze Patlıcan

2 adet patlıcan

200 gram mozzarella peyniri

2-3 adet domates

10-12 adet taze fesleğen

50 gram İzmir Tulumu

6 YK ekmek kırıntısı

Zeytinyağı

1 kavanoz Tukaş ajvar sos

Fırını evvelce 200 dereceye ayarlayın.

Patlıcanları bir cm’lik şeritler halinde kesin. Domates ve mozzarellayı da yarım cm kalınlığında kesin. Patlıcanların iç tarafına zeytinyağı sürün ve tuz serpin. Dilimlerin içine domates, fesleğen ve mozzarella peynirini koyun.

Fırın kabının tabanına ajvar sosu dökün. Üzerine patlıcanları koyun. Tuz serpin. Fırın kabının üzerini evvel yağlı kağıt sonra folyo ile kapatıp 50 dakika pişirin. Mühlet sonunda üzerini açın.

İzmir tulumu ve ekmek kırıntısını karıştırın. Karışımı patlıcanların üzerine döküp 15-20 dakika üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt