Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*2 5 kilo patlıcan
*1 küçük lahana
*Yarım kg kırmızı biber
*Yarım kg yeşil domates
*Yarım demet kereviz
*1 baş sarımsak
*2 su bardağı elma sirkesi
*1 su bardağı turşuluk tuz ( tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Bana göre 1 su bardağı iyi geliyor)

Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ince ince doğranır sirke ve tuz eklenir karıştırılıp bir gece bekletilir ,ertesi gün patlıcanlar 5 – 10 dakika arası kaynar suda haşlanır ,sudan çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakılır ,soğuduktan sonra karnı yarılır karnıyarık şeklinde içi doldurulur, içinin dağılmasını önlemek için iple sarılır kavanoza dizilir*Akşamdan beklediğimiz iç harcının suyu kavanoza boşaltılır bu su yeterli gelecektir
kavanozun ağzına hava almaması için poşet sarılır kapağı sıkıca kapatılır ,1520 gün sonra turşu Afiyetle yiyebilirsiniz
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt