iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 kilo patlıcan
*1 küçük lahana
*Yarım kg kırmızı biber
*Yarım kg yeşil domates
*Yarım demet kereviz
*1 baş sarımsak
*2 su bardağı elma sirkesi
*1 su bardağı turşuluk tuz ( tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Bana göre 1 su bardağı iyi geliyor)
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ince ince doğranır sirke ve tuz eklenir karıştırılıp bir gece bekletilir ,ertesi gün patlıcanlar 5 – 10 dakika arası kaynar suda haşlanır ,sudan çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakılır ,soğuduktan sonra karnı yarılır karnıyarık şeklinde içi doldurulur, içinin dağılmasını önlemek için iple sarılır kavanoza dizilir*Akşamdan beklediğimiz iç harcının suyu kavanoza boşaltılır bu su yeterli gelecektir
kavanozun ağzına hava almaması için poşet sarılır kapağı sıkıca kapatılır ,1520 gün sonra turşu Afiyetle yiyebilirsiniz
*2 5 kilo patlıcan
*1 küçük lahana
*Yarım kg kırmızı biber
*Yarım kg yeşil domates
*Yarım demet kereviz
*1 baş sarımsak
*2 su bardağı elma sirkesi
*1 su bardağı turşuluk tuz ( tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Bana göre 1 su bardağı iyi geliyor)
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ince ince doğranır sirke ve tuz eklenir karıştırılıp bir gece bekletilir ,ertesi gün patlıcanlar 5 – 10 dakika arası kaynar suda haşlanır ,sudan çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakılır ,soğuduktan sonra karnı yarılır karnıyarık şeklinde içi doldurulur, içinin dağılmasını önlemek için iple sarılır kavanoza dizilir*Akşamdan beklediğimiz iç harcının suyu kavanoza boşaltılır bu su yeterli gelecektir
kavanozun ağzına hava almaması için poşet sarılır kapağı sıkıca kapatılır ,1520 gün sonra turşu Afiyetle yiyebilirsiniz