Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER
10 küçük patlıcan
2 limonun suyu
2 demet dereotu
1 kg beyaz lahana
4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
1 baş sarmısak (dövülmüş)
10 su bardağı su
14 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sirke

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın ,lahanayı ince ince doğrayın
Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun
Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave ederek 3 dakika kadar haşlayın Bir kepçeyle patlıcanları tencereden alıp, bir kenara bırakın Tencereye 23 su bardağı daha su katıp, yeniden ateşe koyup kaynatın Bu kez lahanaları da ilave edip 3 dakika kadar beraberce haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın Lahanaları da tencereden bir kepçe yardımıyla çıkarın ancak haşlanmış suyu dökmeyip muhafaza edin Lahanarı ve patlıcanları soğumaya bırakın Iyice soğuduklarında lahanaları bir kaseye koyup, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve sarımsağı döverek karıştırın Hazırladığınız bu karışımı patlıcanların içine doldurup, her patlıcanı ince bir sicimle bağlayın Doldurulmuş patlıcanları bir cam kavanoza yerleştirin
Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın
Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt