Patlıcan Turşusu Yapımı
Patlıcan Turşusu Nasıl yapılır
Patlıcan Turşusu icin gerekli olan malzemeler:
1 kilo kucuk turşuluk patlıcan,
4 havuc,
1 kucuk lahana,
150 gram kırmızı sivri biber,
4 demet kereviz dalı,
1 limon,
4 baş sarmısak,
tuz, su
imagespatlicantursusutarifiresimli5ad3f004eda46
Patlıcan Turşusu Yapılışı
Oncelikle patlıcanlar yıkanır Baş ve uc kısımlarından ayrılmayacak şekilde yarım santim kadar bırakılır ve ardından her biri 4′e bolunur Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya konur Yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra, suyu iyice suzulur Sebzeler ince ince doğrandıktan sonra tuzla iyice ovuşturulur Haşlanan sebze karışımı patlıcanların kesilen kısımlarına doldurulup kereviz dalları ile bağlanır Patlıcanlar kavanoza sıkıca yerleştirilir Aralarına limon ile havuc dilimleri konur Uzerini aşacak kadar tuzlu sirke konur Sonra uzerine bir ağırlık konur Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir Daha sonra yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
Patlıcan Turşusu Nasıl yapılır
Patlıcan Turşusu icin gerekli olan malzemeler:
1 kilo kucuk turşuluk patlıcan,
4 havuc,
1 kucuk lahana,
150 gram kırmızı sivri biber,
4 demet kereviz dalı,
1 limon,
4 baş sarmısak,
tuz, su
imagespatlicantursusutarifiresimli5ad3f004eda46
Patlıcan Turşusu Yapılışı
Oncelikle patlıcanlar yıkanır Baş ve uc kısımlarından ayrılmayacak şekilde yarım santim kadar bırakılır ve ardından her biri 4′e bolunur Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya konur Yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra, suyu iyice suzulur Sebzeler ince ince doğrandıktan sonra tuzla iyice ovuşturulur Haşlanan sebze karışımı patlıcanların kesilen kısımlarına doldurulup kereviz dalları ile bağlanır Patlıcanlar kavanoza sıkıca yerleştirilir Aralarına limon ile havuc dilimleri konur Uzerini aşacak kadar tuzlu sirke konur Sonra uzerine bir ağırlık konur Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir Daha sonra yiyebilirsiniz
Afiyet olsun