Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Top

Patlıcan Top
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlican-top.jpg

Patlıcan Top Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo iç bonfile kuş başı
  • 5 tanen top patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 tanen orta uzunluk biber
  • 3 tanen orta uzunluk domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Küçük bir tutam kekik

Patlıcan Top Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelik patlıcanları soyup içinin oyalım.
  2. Isınmış yağdan her yerine kızartalım etimizi ve tereyağını tavaya alalım.
  3. Biraz mühürlendikten sonra bir çay bardağı su ekleyip azını kapatalım ve atını kısalım.
  4. Suyu çekene kadar pişirelim.
  5. Yağa düşen etimizin üzerin soğan ve biberi koyup kavurmalı biraz kavurdukdan sonra salçasını da koyup bir iki dakika kavurmalı.
  6. Domates sarımsak ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
  7. Atını kapatmaya yakın baharatları koyalım.
  8. Hazır olanlar iç harcımızı patlıcan çanaklarımıza yerleştirelim ve bir bardak su ve salçayı ezip tepsiye dökelim.
  9. 200 derece ısıtılmış fırında 15 -20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt