
Patlıcan Top Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo iç bonfile kuş başı
- 5 tanen top patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 tanen orta uzunluk biber
- 3 tanen orta uzunluk domates
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- Küçük bir tutam kekik
Patlıcan Top Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik patlıcanları soyup içinin oyalım.
- Isınmış yağdan her yerine kızartalım etimizi ve tereyağını tavaya alalım.
- Biraz mühürlendikten sonra bir çay bardağı su ekleyip azını kapatalım ve atını kısalım.
- Suyu çekene kadar pişirelim.
- Yağa düşen etimizin üzerin soğan ve biberi koyup kavurmalı biraz kavurdukdan sonra salçasını da koyup bir iki dakika kavurmalı.
- Domates sarımsak ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
- Atını kapatmaya yakın baharatları koyalım.
- Hazır olanlar iç harcımızı patlıcan çanaklarımıza yerleştirelim ve bir bardak su ve salçayı ezip tepsiye dökelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında 15 -20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.