iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan reçeli tarifi malzemeler:
1 kilo minik patlıcan 1,5 kilo toz şeker 45 adet karanfil ½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1 çay kaşığı limon tuzu
Patlıcan reçeli tarifi hazırlanışı:
Patlıcanları tamamen soyun ve soğuk suda bekletin Süzgeçten geçirdikten sonra üzerlerine sıcak su dökün Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzün Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alın, 1 gece bekletelim Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişmeye yakın limon tuzunu ilave edin Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın
1 kilo minik patlıcan 1,5 kilo toz şeker 45 adet karanfil ½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1 çay kaşığı limon tuzu
Patlıcan reçeli tarifi hazırlanışı:
Patlıcanları tamamen soyun ve soğuk suda bekletin Süzgeçten geçirdikten sonra üzerlerine sıcak su dökün Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzün Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alın, 1 gece bekletelim Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişmeye yakın limon tuzunu ilave edin Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın