Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Oturtması

Patlıcan Oturtması
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlican-oturtmasi.jpg

Patlıcan Oturtması Tanımı İçin Gereçler

  • 4 uzunluk patlıcan
İç harcı için:
  • ️500 gram kıyma
  • ️2 adet domates
  • ️2 adet soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️Bir avuç maydanoz
  • ️2 kaşık salça
  • ️1/4 (çeyrek) bardak su
  • ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
  • 300ml su
  • 2 kaşık salça karışımı

Patlıcan Oturtması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları halka halka kesip tuzlu suda yarım saat bekletiyordunuz.
  2. Akabinde dilimlerini yağlı bir tavada kızartıyorsunuz.
  3. Farklı bir tavada soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
  4. Domatesimizi ve maydanozumuzu ekledikten sonra hepsini güzelcene kavrıyorsunuz.
  5. Kızarmış olan patlıcanları bir tepsiye dizip üstüne kıymamızı seriyoruz.
  6. Tekrar kızarmış bir patlıcan dilimiyle kapatıyoruz.
  7. En sonuna sosumuzu döküp domates ile süslüyorsunuz.
  8. 200°’de 1 saat fırında pişiriyorsunuz.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt