Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet orta uzunluk patlıcan
- 250 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Maydanoz
- 1 orta uzunluk domates
- 2 kaşık salça
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyarak yuvarlak doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
- Acısı çıkan patlıcanları bol yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartalım.
- Bu esnada soğanlarımızı ve sarımsakları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların içerisine kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Suyunu çekince, tuz, kimyon, tarçın ve maydanozu ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Geniş bir tava ya da tencereye evvel patlıcanları yayalım, üzerine sıcak suyun içinde erittiğimiz salçanın yarısını dökelim.
- Akabinde kıymalı harcımızı her yere eşit gelecek formda dökelim.
- Tekrar üstüne salçalı sosumuzu dökelim son olarak iri iri doğradığımız domatesleri üzerine serip, ağzını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.