Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlican-oturtma.jpg

Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg patlıcan
  • 400-500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 çorba kaşığı tepeleme salça
  • 8-10 kol maydanoz
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • Yarım ay dilimlenmiş domates
  • Yeşil biber

Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları ????alacalı soyun.
  2. Patlıcanı kızartıp öbür tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz öteki posta patlıcanı yağa atana kadar suda duruyorlar.
  3. Sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  4. Havlu üzerindeyken tek sıra olsunlar üst üste koymayın. Böylelikle kızaran patlıcanın bütün yağı acısı kaynayan suda kalıyor. Lezzetinden bir şey kaybetmiyor.
  5. Patlıcanları bu biçimde kızartıp tepsiye dizin.
  6. Artık kıymayı hazırlayalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanı ????hafifçe kavurun.
  7. Kıymayı ekleyip kıymayı güzelce ezip soğanla harmanlayıp 3-4 dakika kadar kavurun.
  8. Sonra içine küçük doğranmış domatesi ????ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
  9. Tuzunu ve karabiberini ekleyip doğranmış maydanozu ????ekleyip suyu azar azar verin.
  10. 5 dakika kadar tıkırdatın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ????üzerine yayın.
  11. Dilimlenmiş domates ????ve biberleri ????yerleştirip fırına verin.
  12. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Yemek suyunu biraz çeksin tatlar birbirine karışsın tamaaaam????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt