Patlıcan Oturtma Kızartmadan Fırında Değişik Lezzeti Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet bostan patlıcan
- 3 adet soğan
- 400 gram kıyma
- 2 adet domates yada 3-4 kaşık rende domates
- Zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı su
- Tuz (Yeterli miktarda)
Patlıcan Oturtma Kızartmadan Fırında Apayrı Lezzeti Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patlıcanımızı kabuklarını alacalı soyuyoruz.
- İkişer parmak kalınlığında yuvarlak halka formunda keselim.
- Zeytinyağını bir kaba koyup patlıcanlarımızı yağın içinde gerili önlü batırıp çıkaralım.
- Borcama dizelim. 170 derecede yumuşayana kadar pişirelim.
- Patlıcanlarımız fırında pişerken kıymalı harcımızı yapalım.
- Soğanlarımızı küçük küçük küp küp doğrayalım zeytinyağı ek edip kıymamızı üzerine koyup kıymaları yeterlice kavuralım.
- Daha sonra üzerine domates ya da rendemizi koyalım.
- Üç beş dakika daha domates ile birlikte kıymalı harcımızı kavuralım.
- Tuzumuzu ek edelim ocağın altını kapatalım.
- Daha sonra pişmiş olan patlıcanlarımızın üzerine azıcık tuz ekelim.
- Harcımızdan patlıcanların üzerine birer yemek kaşığı koyalım.
- Salçayı su ile çırpıp borcamın içine dökelim.
- 170 derece fırında kıymalı biraz kızarana kadar denetimi bir biçimde pişirelim.
- Daha sonra servis edip afiyetle yiyelim ????????????Ben patlıcan oturtma lar pişerken üzerine alüminyum folyo koydum patlıcanlar birden kızarmasın kıymalar yanmasın yavaş yavaş pişsin diye.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.