Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka
0
36

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
patlican-musakka.jpg

Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyalım.
  2. Tuzlu suda biraz bekletelim ki acısı gitsin.
  3. Kurulayıp bol yağda kızartalım.
  4. Kızartma sürecini yaparken başka bir kapta suyu kaynatalım.
  5. Kızaran patlıcanları yağdan çıkarır çıkarmaz kevgire alıp sıcak suya batırıp çabucak çıkartalım( 2 saniye ) fazla tutmayalım.
  6. Başka bir kapta soğanları küp doğrayıp kavuralım üzerine kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
  7. Sarımsakları doğrayıp ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  8. Salçaları ekleyip kokusu gidinceye kadar kavurma sürecine devam edelim.
  9. 1 lt kadar sucak su ekleyelim (azaltıp çoğaltabilirsiniz)kaynamaya başlayınca doğradığımız biberleri ve domatesleri ekleyelim 10 dk kadar pişmeye bırakalım.
  10. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlarımızı yayalım onun üzerinede kıymalı harcımızı yayalım.
  11. 180 yahut 200 derece fırında 20-30 dk kadar pişirelim. ( fırından fırına farklılık göstereceği için denetimli pişirelim lütfen).
Afiyet olsun!.

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt