bilgisayarci
FD Üye

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy kemer patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 orta boy domates (Rendelenecek)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kızartma tenceresine bol sıvı yağ alınır ısıtılır.
- Patlıcanlar yıkanıp kızartma yapar gibi teker şeklinde kesilir.
- Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
- Altına peçete serilir bir tabağa alınır.
- Kıyma harcı için:Zeytinyağı tavaya alınır.
- Minik doğranmış soğan kavrulur sonra kıyma konulur biraz pişirilir.
- Sonra baharatlar ve soyulmuş minik minik doğranmış domatesler ve ezilmiş sarımsaklar eklenir pişirilir.
- Daha sonra kızartılmış patlıcanlar bir tava yada tencereye 1 sıra olacak şekilde dizilir.
- Üstüne kıyma harcından yayılır.
- Sonra tekrar patlıcan dizilir üstüne bir kat daha kıyma dizilir. Bu şekilde malzeme bitene kadar devam edilir.
- Sosu için: 1 çay bardağı (arttırabilirsiniz damak tadınıza göre) kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı salça ve rendelenmiş domates konulup karıştırılır. (bir miktar tuz da atabilirsiniz patlıcanlar tuzsuz olduğu için. )
- Yemeğin her yerine kaşıkla az az dökülür. (birden dökerseniz kıymalar dağılır. ) kapak kapatılır.
- Orta ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirilir. (patlıcan kızartılmış kıyma harç da pişmiş olduğu için sadece lezzetlerin birbirine karışması yeterli ben 10 dk pişirdim. ) Ocak kapatılıp ister sade ister pilavla servis edilir.