iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet orta boy patlıcan
*200 gram normal kıyma
*5 orta boy soğan
*4 dış sarımsak
*2 adet biber
*2 adet biber (üzeri için)
*2 orta boy domates(üzeri için)
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*İsteğe göre tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar size bugün benim için güzel sizin de beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarif paylaşıyorum Öncelikle patlıcanlarımızı şerit şerit soyalım sonra halka halka doğrayalım Doğradığımız patlıcanlarımızı sıvı yağda kızartalım, sıvı yağı siz kendi kararınıza göre ayarlayabilirsiniz,patlıcan yağ çektiği için fazla yoğun yağda kızartmayalım ve yemeğe *ekstra yağ kullanmayacağız Soğanlarımızı ve sarımsağımızı alalım, robot da çok ezilmeyecek şekilde çekelim Çekilen soğanları kızartma yapılan tencerede kalan yağla kavuralım İki adet biberimizi küp küp doğrayıp kavrulan soğanın içine atıp birlikte kavuralım Soğan ve biber kavrulduktan sonra kıymamızı baharatları salçayı ekleyip bi 15 dk kadar pişirip altını kapatalım Gelelim tepsimize yemeğimiz fırınlanacağı için yanmaz tepsi yada borcam tepsi kullanabilirsiniz Ben yanmaz tepsi kullandım Kızarttığımız patlıcanların bir kısmını tepsinin altına diziyoruz pişirdiğimiz kıymalı soğanlı harcımızı dizdiğimiz patlıcanların üzerine yayıyoruz Kalan patlıcanları da harcın üzerine seriyoruz üstüne iki adet biber ve iki adet domatesi çiğ şekilde resimdeki gibi süsleyelim Son olarak 1 bardak suyumuzu bırakalım ve 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim Umarım denersiniz ve beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
*4 adet orta boy patlıcan
*200 gram normal kıyma
*5 orta boy soğan
*4 dış sarımsak
*2 adet biber
*2 adet biber (üzeri için)
*2 orta boy domates(üzeri için)
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*İsteğe göre tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar size bugün benim için güzel sizin de beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarif paylaşıyorum Öncelikle patlıcanlarımızı şerit şerit soyalım sonra halka halka doğrayalım Doğradığımız patlıcanlarımızı sıvı yağda kızartalım, sıvı yağı siz kendi kararınıza göre ayarlayabilirsiniz,patlıcan yağ çektiği için fazla yoğun yağda kızartmayalım ve yemeğe *ekstra yağ kullanmayacağız Soğanlarımızı ve sarımsağımızı alalım, robot da çok ezilmeyecek şekilde çekelim Çekilen soğanları kızartma yapılan tencerede kalan yağla kavuralım İki adet biberimizi küp küp doğrayıp kavrulan soğanın içine atıp birlikte kavuralım Soğan ve biber kavrulduktan sonra kıymamızı baharatları salçayı ekleyip bi 15 dk kadar pişirip altını kapatalım Gelelim tepsimize yemeğimiz fırınlanacağı için yanmaz tepsi yada borcam tepsi kullanabilirsiniz Ben yanmaz tepsi kullandım Kızarttığımız patlıcanların bir kısmını tepsinin altına diziyoruz pişirdiğimiz kıymalı soğanlı harcımızı dizdiğimiz patlıcanların üzerine yayıyoruz Kalan patlıcanları da harcın üzerine seriyoruz üstüne iki adet biber ve iki adet domatesi çiğ şekilde resimdeki gibi süsleyelim Son olarak 1 bardak suyumuzu bırakalım ve 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim Umarım denersiniz ve beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.