Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Pilav için;
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 3,5 su bardağı su
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eti haşlayalım.
- Et haşlanırken pilavımıza yapalım.
- Tereyağını eritip içine yıkadığımız bulguru dökelim.
- Bulguru kavurduktan sonra tuzunu ve suyu ek edip kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Pilavın piştikten sonra biraz demlenmeye bırakalım.
- Patlıcanları kemer kemer soyup yassı formda dilimleyerek kızartırım.
- Haşlanan etimizi ince ince doğradığımız soğan ve tereyağı ile birlikte etimizi kavuralım.
- İçine biberi de ince ince doğrayıp ek edelim.
- Birebir halde domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp ek edelim.
- Son olarak baharatları tuzunu ve rendelenmiş sarımsak ek edip kavurmaya devam edelim.
- Patlıcanları dilediğiniz halde bir kalıbın içine koyup fotoğrafta görüldüğü üzere içerisinde demlenen pilavı dökelim.
- Kalan patlıcanları üzerini kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan pilavı zıt çevirerek üzerine kavurduğumuz eti dökelim.
Patlıcan Mantolu Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.