iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Kurutma Tarifi İçin Malzemeler
*Patlıcan
Patlıcan Kurutma Tarifi Yapılışı 1 resimde karnıyarıklık patlıcan kurutuluyor Patlıcanlar pijamalı soyulduktan sonra orta kısmı kesilerek çıkarılır Daha sonra sap kısmından bir parça kesilir (Patlıcanın iç malzeme konacak, içi açılan yerin enince kesilecek) Daha sonra kesilen sapın üstündeki yeşil kısım soyularak içinden sap kısmı çıkarılır ve içi çıkarılan yere enince yerleştirilir Bu şekilde kuruması için ipe dizilir
2resimdeki patlıcanlar ise karnıyarık yapılan patlıcanların çıkarılan iç kısımları oluyor Bu kısımlar ikiye bölünerek ipe dizilip kurutulur Türlülerde kullanılabilir
Üstteki resimdeki patlıcanlar ise musakka için Yine pijamalı soyulduktan sonra 2 parmak genişliğinde kesilerek ipe dizilip kurutulur
Not: Kesmeden önce tuzlu suya koymak şart değil Pişirirken patlıcanları haşlayacağınız suya tuz koymanız da yeterli oluyor
*Patlıcan
Patlıcan Kurutma Tarifi Yapılışı 1 resimde karnıyarıklık patlıcan kurutuluyor Patlıcanlar pijamalı soyulduktan sonra orta kısmı kesilerek çıkarılır Daha sonra sap kısmından bir parça kesilir (Patlıcanın iç malzeme konacak, içi açılan yerin enince kesilecek) Daha sonra kesilen sapın üstündeki yeşil kısım soyularak içinden sap kısmı çıkarılır ve içi çıkarılan yere enince yerleştirilir Bu şekilde kuruması için ipe dizilir
2resimdeki patlıcanlar ise karnıyarık yapılan patlıcanların çıkarılan iç kısımları oluyor Bu kısımlar ikiye bölünerek ipe dizilip kurutulur Türlülerde kullanılabilir
Üstteki resimdeki patlıcanlar ise musakka için Yine pijamalı soyulduktan sonra 2 parmak genişliğinde kesilerek ipe dizilip kurutulur
Not: Kesmeden önce tuzlu suya koymak şart değil Pişirirken patlıcanları haşlayacağınız suya tuz koymanız da yeterli oluyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.