Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı
0
94

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kușbașı et
  • 4,5 adet patlıcan
  • 2 adet yeșil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2-3 diș sarımsak
  • 7-8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı biber yahut domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki çeşit karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
  3. Patlıcanları ve biberleri yıkayalım akabinde patlıcanları alaca soyup evvel ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
  4. Aynı biçimde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da evvel patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
  5. Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da tıpkı yağın içerisinde hafif kızartalım.
  6. 4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak biçimde kenarlarına dizelim .
  7. Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
  8. Çeri domatesleri de tıpkı biçimde hafif kızartıp alalım .
  9. Biberlerin üzerine aralıklı koyalım birebir tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  10. Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
  11. Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
  12. Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
  13. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
  14. Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Abant Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 750gr kuş başı et3-4 yemek kaşığı zeytinyağı6-7 adet sivri biber2 adet domates1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiber Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan350-400 gr kadar kuşbaşı et (Tavuk eti de olur)1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 büyük domates4 adet biber2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça2 su bardağı suTuz1 çay kaşığı pul biberÇay kaşığı ucu ile karabiber Sebzeleri kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kg dana kuşbaşı4 su bardağı sıcak su6 adet orta uzunluk patlıcan1 adet soğan2 adet yeşil biber2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber Sosu için; 2 su bardağı et suyu1 yemek kaşığı domates salçası Üzerini süslemek için; 2 adet domates4 adet yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Tavuk Zade Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 paket tavuk göğsü2-3 yemek kaşığı sıvı yağ5-6 adet kemer patlıcan2 adet patates1 adet kuru soğan1 diş sarımsak4-5 adet yeşil sivri biber2 adet domates1 tatlı kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Yemeğe Doyamayacağınız Nefis Geleli Kebabı Tanımı İçin Materyaller 300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu yada dana eti6 adet közlenmiş patlıcan3 adet domates3 adet yeşil biber1 adet soğan yada arpacık soğan1 adet kapya biber1 yemek kaşığı tereyağı4.5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salça2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt