
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı 1 cm kalınlığında yarım kesiyoruz. Tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
- Sonra hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların arasına koyup düzeltiyoruz.
- Son olarakta sosumuzu hazırlayıp patlıcanların üzerinden gezdiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 50 dk pişiriyoruz.
- Ara ara bakıp tepsinin altındaki sostan patlıcanlarımızın üzerine sürelim kurumaması için tadı ve görünümüyle harika oldu denemeyen kalmasın.