Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta kalınlıkta uzun kemer patlıcan
- Yarım kilo kuzu kıyma
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Acı pul biber (Toz biber de olabilir)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı su
- Karabiber
- 1 tutam kekik
- 3 diş sarımsak
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıyma harcını hazırlıyoruz. Yarım kilo kuzu kıymanın içerisine bir tutam tuz, bir tutam göz kararı karabiber, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 diş sarımsağı rendeleyip, 1 yumurtayı kırıp güzelce yoğuruyoruz.
- 2 adet kemer patlıcanı orta kalınlıkta doğrayıp kızartıyoruz ve peçete ile yağını alıp kenarda bekletiyoruz.
- Akabinde kıymayı köfte formuna getirip bir patlıcan bir köfte biçiminde tepsimize oval halde yerleştiriyoruz.
- Tepsimizin ortasına 2 adet domatesi yuvarlak biçimde doğrayıp ve 2 adet yeşil biberimizi kalınca doğrayıp bir biber bir domates halinde yerleştiriyoruz. Domateslerimizin üzerine 3 diş sarımsağı orta kalınlıkta doğrayıp diziyoruz.
- Üzerine en son su için, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı suyu biraz da tuz ekleyip yeterlice karıştırıyoruz, sos haline getiriyoruz. Şayet su az gelirse isteğe bağlı sulandırabilirsiniz.
- Suyunu da kattıktan sonra az kekik ve pul biberi serptim.
- Daha öncesinde, 180 derece fırınımı 5 dakika ısıttım ve ısınan fırınımın içine yemeğimi yeniden 180 derece pişmesi için kattım, ortalama 35 dakika pişmesi sürdü.
- Sulu kalmasını isterseniz köfteleriniz pişince kapatabilirsiniz yahut suyunu çeksin hafif kalsın isterseniz 35 dakikalık müddet suyunu çekmesi için yetiyor. Tadı enfes oldu ???? Şimdiden afiyet olsun ????.