Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlican-kebabi.jpg

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 – 1, 5 su bardağı su
  • 7 8 adet büyük domates
  • Yarım kilo kapya biber
  • Yarım kilo yeşil biber
  • 10 adet lavaş

Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kapta kıyma tuz karabiber pulbiberi karıştırıyoruz.
  2. Birazda yoğurup dolapta 15 dk dinlendiriyoruz.
  3. Domates ve biberleri bir fırın tepsisine alıp közleyelim akabinde soğumaya bırakalım.
  4. Patlıcanları ortadan çok ince olmayacak şekilde 2 ye yahut 3 e bölelim. Yuvarlak fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte olcak şekilde dizelim.
  5. Köfteleri çok küçük yapmayalım fırında pişerken yağını salıp küçülecektir. Fırın tepsisini doldurana kadar bu şekilde dizelim.
  6. Üzerine suyunu ekleyelim.
  7. Tepsinin üzerini bir kapakla yada yağlı kağıtla kapatalım yaklaşık 45 dk üzeri kapalı fırının alt üst ayarında 200 derecede pişirelim.
  8. Pişmeye yakın üzerini açıp bir müddette bu şekilde pişirelim.
  9. Patlıcanları orta ara denetim edelim yumuşamışsa hazırdır demektir.
  10. Servis aşamasında lavaşın içerisine patlıcanı ve köfteyi alalım.
  11. Üzerine közlenmiş domates biber koyalım isteğe bağlı tuz baharat, soğan salatası ekleyip dürüm haline getirip yiyebilirsiniz. Afı̇yet olsun.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt