
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram orta yağlı kıyma
- 1,5 kilo patlıcan
- 2 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 – 1, 5 su bardağı su
- 7 8 adet büyük domates
- Yarım kilo kapya biber
- Yarım kilo yeşil biber
- 10 adet lavaş
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta kıyma tuz karabiber pulbiberi karıştırıyoruz.
- Birazda yoğurup dolapta 15 dk dinlendiriyoruz.
- Domates ve biberleri bir fırın tepsisine alıp közleyelim akabinde soğumaya bırakalım.
- Patlıcanları ortadan çok ince olmayacak şekilde 2 ye yahut 3 e bölelim. Yuvarlak fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte olcak şekilde dizelim.
- Köfteleri çok küçük yapmayalım fırında pişerken yağını salıp küçülecektir. Fırın tepsisini doldurana kadar bu şekilde dizelim.
- Üzerine suyunu ekleyelim.
- Tepsinin üzerini bir kapakla yada yağlı kağıtla kapatalım yaklaşık 45 dk üzeri kapalı fırının alt üst ayarında 200 derecede pişirelim.
- Pişmeye yakın üzerini açıp bir müddette bu şekilde pişirelim.
- Patlıcanları orta ara denetim edelim yumuşamışsa hazırdır demektir.
- Servis aşamasında lavaşın içerisine patlıcanı ve köfteyi alalım.
- Üzerine közlenmiş domates biber koyalım isteğe bağlı tuz baharat, soğan salatası ekleyip dürüm haline getirip yiyebilirsiniz. Afı̇yet olsun.