Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlican-kebabi.jpg

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz ,karabiber ,kimyon
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı galeta unu
Patlıcanı kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su
  • Karabiber, pul biber, tuz

Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanı alacalı soyup doğradıktan sonra tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  2. Yumurta, galeta unu, baharatlar, tuz ,sarımsak ve soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim.
  3. Uygunca yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirelim.
  4. Patlıcanları yıkadıktan sonra kızgın yağda yarı çiğ formda pişirelim.
  5. Sosu için;Sarımsağı rendeleyip yağda kavuralım sonra salçayı ve sırasıyla domatesi ekleyip suyunu da ekledikten sonra 5 dk pişirelim.
  6. Yuvarlak küçük uzunluk tepsiye evvel patlıcan sonra köfte biçiminde sırayla dizelim.
  7. Üstüne sosu döküp en sonda biberleri koyduktan sonra üzerine yağlı kağıdı sarıp 200 derece fırında evvel 30 dk sonra da yağlı kağıdı çıkarıp 5 dk da o denli pişirelim.
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt