
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 7 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Yarım kilo dana kıyma
- 2 diş sarımsak
- 6-7dal maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam toz biber
- 1 tutam karabiber
- Damak tadına nazaran tuz
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kapta kıyma yemeklik doğranan soğan, maydanoz ,domates ,sivri biber ,sarımsak ,baharatlar ve tuz hazırlanıp düzgünce yoğrulduktan sonra patlıcanları hazır olana kadar bekletilir.
- Akabinde alacalı soyulan patlıcanlar yıkanıp yarı olarak dilimlenir.
- Daha sonra hazırlanan harç içine konulur ve tavaya alınır.
- Üzerine ise hazırlanan salçalı su ek edilip pişmeye bırakılır kısık ateşte.
- Piştikten sonra 10 -15 dakika da fırına atıp üzeri kızarana kadar bekletilir ve çıkarılıp servis yapılır.