iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan(ala ala soyulup küçük küp küp doğranacak)
*67 adet domates (kabuğu soyulup küp küp doğranacak)
*2 diş sarımsak (küçük doğranacak)
*1 orta boy soğan
*Kırmızı et (ben kıyma kullandım kuşbaşı da olabilir tercih meselesi)
*Maydanoz
*Tuz
Patlıcan Kavurma Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanı hazırlayıp tuzlu suda bekletin sonra,*soğanı biraz kavurun pembeleşmeden eti koyup kavurun tuzlu sudan patlıcanı çıkarıp yıkayın ve tencere ye koyun hiç karıştırmadan üzerine domatesi koyup tuz serpin, incecik doğranmış sarımsağı da koyup kısık ateşte kendi halinde pişmeye bırakın, yaklaşık bir 15 dakika tencereye müdahale etmeyin, sonra tencerenin kulpların dan tutup hafif sallayın kapağı kapalı halde olacak tabi patlıcanların rengi dönünce kapağı açıp kaşıkla biraz karıştırın, karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar daha ateşte durması yeterli sonra üzerine doğranmış maydanoz koyup servis yapın*Afiyet olsun
*1 kilo patlıcan(ala ala soyulup küçük küp küp doğranacak)
*67 adet domates (kabuğu soyulup küp küp doğranacak)
*2 diş sarımsak (küçük doğranacak)
*1 orta boy soğan
*Kırmızı et (ben kıyma kullandım kuşbaşı da olabilir tercih meselesi)
*Maydanoz
*Tuz
Patlıcan Kavurma Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanı hazırlayıp tuzlu suda bekletin sonra,*soğanı biraz kavurun pembeleşmeden eti koyup kavurun tuzlu sudan patlıcanı çıkarıp yıkayın ve tencere ye koyun hiç karıştırmadan üzerine domatesi koyup tuz serpin, incecik doğranmış sarımsağı da koyup kısık ateşte kendi halinde pişmeye bırakın, yaklaşık bir 15 dakika tencereye müdahale etmeyin, sonra tencerenin kulpların dan tutup hafif sallayın kapağı kapalı halde olacak tabi patlıcanların rengi dönünce kapağı açıp kaşıkla biraz karıştırın, karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar daha ateşte durması yeterli sonra üzerine doğranmış maydanoz koyup servis yapın*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.