Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kapamalı Pilav

Patlıcan Kapamalı Pilav
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patlican-kapamali-pilav.jpg

Patlıcan Kapamalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Opsiyonel)
  • Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Patlıcan Kapamalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlarımızı uzun uzun dilimleyip, tavada arkalı önlü kızartıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  2. Kuşbaşı etimizi tencerede suyunu çekene kadar kavuruyoruz.  Üzerine soğanlarımızı ve biberlerimizi ekleyip, pişirmeye devam ediyoruz. Tuz ve isterseniz acıda ekleyebilirsiniz.
  3. Ayrı bir tavada ince doğradığımız soğanımızı kavuruyoruz. Üzerine sıcak suda bekletip süzdüğümüz pirincimizi ekliyoruz. Kavrulan pirincimize zerdaçal ve tuz ekliyoruz.
  4. Tenceremizin zeminine videoda da gördüğünüz gibi kızaran patlıcanlarımızı sıralıyoruz.
  5. Kavurduğumuz eti patlıcanlarımızın üzerine döküyoruz.
  6. Etin üzerine de kavurduğumuz pirincimizi döküp üzerini düzlüyoruz. Kalan patlıcanlarımızı da üstüne sıraladıktan sonra bir tabakla kapatıp, sıcak suyunu ekliyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  7. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çeviriyoruz. Davet sofralarınızda muhteşem görüntüsüyle herkesin beğenisini kazanacaktır. Afiyetler olsun.
Patlıcan Kapamalı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt