
Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 4-5 adet patates
- 1 kg kuşbaşı et
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz, uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. Tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra, kızgın yağda kızartıyoruz, kağıt havlu üzerine alıyoruz, patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz. Zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte etimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Soğan, kapya biber, yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarından sarkacak şekilde patlıcanları sırayla diziyoruz. Kalıbımızın tabanını patlıcan ve patatesle kapatıyoruz.
- Pişirmiş olduğumuz eti üzerine döküp, üzerini tekrar patates ve patlıcanla kapatıyoruz. Kalıbın kenarından sarkan patlıcanları üzerine sırayla kapatıp kalıbı bir tepsinin içine yerleştiriyoruz.
- 190 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkartıp dilimleyerek servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.