iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane patlıcan
*300 gr kıyma
*1 tane soğan
*1 diş sarımsak
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı salça
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Tuz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*Üzerine koymak için biber
*
Patlıcan Bohçası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak içini hazırlayalım, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım ,küçük bir tencereye yarım kahve fincanı sıvı yağı dökelim içine soğanları ve sarımsağı katıp pembeleşene kadar kavuralım
*Sonra içine kıymayı katıp kavuralım kıymamızı iyice kavurduktan sonra içine 1 tatlı kaşığı salçayı katıp, biraz kavurduktan sonra kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de içine katalım
*Tuzunu ve baharatlarını da katıp içine 1 kahve fincanı sıcak su koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp altını kapatalım
*Bir tavaya 1 kahve fincanı sıvı yağı dökelim ve altını açalım ocağımızın
*Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlardan birini alıp dört yerinden soyalım ve uzunlamasına 5 tane eşit bir şekilde keselim ve ısınan tavaya koyup arkasını ve önünü kızartalım
*Patlıcanlar kızarırken üzerlerine bir çimdik tuz serpelim çok yapmayalım tuzlu olmasın
*Her kızartmadan sonra tavadaki yağ bitince ilave edelim
*Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine koyup yağını aldıralım ve sırasıyla hepsini kızartalım
*Hepsi bitip soğuduktan sonra küçük bir kase yada neskafe fincanı da olabilir ,içine üç tane patlıcanı koyalım
*İçine 2 yemek kaşığı iç harcımızdan koyup üzerini kapatalım ve tepsiye sırayla koyalım
*Kürdanlara yeşil ve kırmızı biber takalım ve patlıcanların ortasına batıralım
*1 tatlı kaşığı salçayı 1, 5 su bardağı suyla sulandırıp içine yarı çay kaşığı tuz atıp tepsimize dökelim ve 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dk pişirelim
*Patlıcanlarımız piştikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?
*5 tane patlıcan
*300 gr kıyma
*1 tane soğan
*1 diş sarımsak
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı salça
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Tuz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*Üzerine koymak için biber
*
Patlıcan Bohçası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak içini hazırlayalım, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım ,küçük bir tencereye yarım kahve fincanı sıvı yağı dökelim içine soğanları ve sarımsağı katıp pembeleşene kadar kavuralım
*Sonra içine kıymayı katıp kavuralım kıymamızı iyice kavurduktan sonra içine 1 tatlı kaşığı salçayı katıp, biraz kavurduktan sonra kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de içine katalım
*Tuzunu ve baharatlarını da katıp içine 1 kahve fincanı sıcak su koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp altını kapatalım
*Bir tavaya 1 kahve fincanı sıvı yağı dökelim ve altını açalım ocağımızın
*Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlardan birini alıp dört yerinden soyalım ve uzunlamasına 5 tane eşit bir şekilde keselim ve ısınan tavaya koyup arkasını ve önünü kızartalım
*Patlıcanlar kızarırken üzerlerine bir çimdik tuz serpelim çok yapmayalım tuzlu olmasın
*Her kızartmadan sonra tavadaki yağ bitince ilave edelim
*Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine koyup yağını aldıralım ve sırasıyla hepsini kızartalım
*Hepsi bitip soğuduktan sonra küçük bir kase yada neskafe fincanı da olabilir ,içine üç tane patlıcanı koyalım
*İçine 2 yemek kaşığı iç harcımızdan koyup üzerini kapatalım ve tepsiye sırayla koyalım
*Kürdanlara yeşil ve kırmızı biber takalım ve patlıcanların ortasına batıralım
*1 tatlı kaşığı salçayı 1, 5 su bardağı suyla sulandırıp içine yarı çay kaşığı tuz atıp tepsimize dökelim ve 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dk pişirelim
*Patlıcanlarımız piştikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.