Patetesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 5 adet orta uzunluk patates (haşlanıp rendelenecek yada ezici ile ezilecek )
- 100 gram margarin yahut tereyağ (eritilecek)
- 1 adet yumurta
- 1 kalıp beyaz peynir yahut 1 kase çökelek
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet tüm yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆(hepsi çırpılıp böreklere sürülecek)
Patetesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp kabukları soyulduktan sonra ezelim.
- Bu ortada margarini eritelim.
- Patateslerin ı̇çine rendelenmiş beyaz peyniri ( ben bir kase çökelek kullandım)yumurtayı maydanozu sütü yoğurdu sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
- En son ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım.
- Bulamaç kıvamın da bir karışım olacak.
- Yufkanın bir adedini tezgaha serelim.
- Karışımdan kaşıkla her yerine sürelim.
- 2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim.
- Beş adet yufkayı bu şekilde ortalarına karışımdan hisse ederek sürelim.
- En son yufkanın üzerine de karışımdan sürüp ikiye kesip 2 rulo yapalım.
- Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim ve bir tepsiye alalım.
- Kurumaması için streç sinema ile kapatıp buzdolabına koyalım. (kolay dilimlenmesi için, ya da akşamdan yapıp buzdolabına koyup sonraki gün dilimleyip pişirebilirsiniz. )
- Dolaptan çıkardığımız ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz böreklere yumurta yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patetesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı