Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patetesli Rulo Börek

Patetesli Rulo Börek
0
74

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Patetesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
İç materyali;
  • 5 adet orta uzunluk patates (haşlanıp rendelenecek yada ezici ile ezilecek )
  • 100 gram margarin yahut tereyağ (eritilecek)
  • 1 adet yumurta
  • 1 kalıp beyaz peynir yahut 1 kase çökelek
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet tüm yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆(hepsi çırpılıp böreklere sürülecek)

Patetesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri haşlayıp kabukları soyulduktan sonra ezelim.
  2. Bu ortada margarini eritelim.
  3. Patateslerin ı̇çine rendelenmiş beyaz peyniri ( ben bir kase çökelek kullandım)yumurtayı maydanozu sütü yoğurdu sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
  4. En son ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım.
  5. Bulamaç kıvamın da bir karışım olacak.
  6. Yufkanın bir adedini tezgaha serelim.
  7. Karışımdan kaşıkla her yerine sürelim.
  8. 2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim.
  9. Beş adet yufkayı bu şekilde ortalarına karışımdan hisse ederek sürelim.
  10. En son yufkanın üzerine de karışımdan sürüp ikiye kesip 2 rulo yapalım.
  11. Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim ve bir tepsiye alalım.
  12. Kurumaması için streç sinema ile kapatıp buzdolabına koyalım. (kolay dilimlenmesi için, ya da akşamdan yapıp buzdolabına koyup sonraki gün dilimleyip pişirebilirsiniz. )
  13. Dolaptan çıkardığımız ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
  14. Dilimlediğimiz böreklere yumurta yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
  15. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımdan 2 tepsi çıkıyor. Çok fazla oluyor dilerseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz. Eğer malzemeyi azaltıp yaparsanız tek rulo yapmanız kâfi olur.

Patetesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı un1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı su1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu İçi için; 2 adet orta boy haşlanmış patates1 küçük kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Baklava Yufkası İle Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı İçin Materyaller 10 tane baklavalık yufka1 su bardağı tahin1 su bardağı ceviz7-8 yemek kaşığı şeker1 çay bardağı sıvı yağ Baklava Yufkası İle Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı Yapılışı Sıvıyağla tahini karıştırın. 1. Yufkayı serip tahinli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 bardak ılık süt2 bardak ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya8 8.5 su bardağı un. kaşıkla az az ekleyin. denetim sizde olsun. Haşhaşlı harç ı̇çı̇n; 3 dolu yemek kaşığı haşhaş1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
İki Yufkayla Patetesli Börek Tanımı İçin Materyaller 2 tane yufka İçi için; 5 -6 adet haşlanmış patates1 tutam maydanoz1 tatlı kaşığı kadar tuz Sosu için; 3 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ1 yumurta İki Yufkayla Patetesli Börek Tanımı Yapılışı İç gereçler bir kapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Nefis Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Sos için: 1 su bardağı su1 su bardağı süt1 yumurtaYarım su bardağı sıvı yağTuz Harcı için: 4 adet patates1 küçük soğan1 kase kaşar rendesiPulbiber, karabiber, maydanoz, tuz Nefis Patatesli Rulo Börek Tanımı Yapılışı Harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt