Patetes Kızartması (Unlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta büyüklükte patates
- Yeterince sıvı yağ
- Yeterince tuz
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme )
Patetes Kızartması (Unlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler yıkanıp soyulur istenilen formda dilimlenir.
- Üzerlerine 2 yemek kaşığı tepeleme un, tuz ek edilip karıştırılır.
- İyice harmanlandıktan sonra elenir fazla gelen unlar giderilir.
- Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp kızdırılır.
- Patateslerin bir kısmını katıp karıştırılır tavaya yayılır.
- Önce yüksek harlı sonra orta harlı ateşte kızartılır.
- Kızaran patatesler yağlı tavadan kevgirle servis tabağına alınır. Afiyet olsun bu halde de denemelisiniz başka bir lezzet katıyor.