Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patetes Kızartması (Unlu)

Patetes Kızartması (Unlu)
0
88

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Patetes Kızartması (Unlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta büyüklükte patates
  • Yeterince sıvı yağ
  • Yeterince tuz
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme )

Patetes Kızartması (Unlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesler yıkanıp soyulur istenilen formda dilimlenir.
  2. Üzerlerine 2 yemek kaşığı tepeleme un, tuz ek edilip karıştırılır.
  3. İyice harmanlandıktan sonra elenir fazla gelen unlar giderilir.
  4. Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp kızdırılır.
  5. Patateslerin bir kısmını katıp karıştırılır tavaya yayılır.
  6. Önce yüksek harlı sonra orta harlı ateşte kızartılır.
  7. Kızaran patatesler yağlı tavadan kevgirle servis tabağına alınır. Afiyet olsun bu halde de denemelisiniz başka bir lezzet katıyor.
Patetes Kızartması (Unlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yoğurtlu Patetes Salatası Püre Halinde Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk patates1 tatlı kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytin yağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 adet turşu salatalık1 kase süzme yoğurt2 diş sarımsak Süslemek için; Domates maydanoz Yoğurtlu Patetes Salatası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Patetes Omlet Tarifi Pazar Kahvaltılarınız İçin Harika Bir Lezzet İçin Malzemeler 2 adet orta boy patates2 adet yumurta50 gram kadar süzme peynir (isteğe bağlı olmasa da olur)1 tatlı kaşığı salça1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekiktuz1 çay kaşığı (50 gram kadar) kaşarYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Gereçler 3 adet patlıcan2 adet yumurta1 bardak un1 bardak mısır unuTuz Kızartmak için; Sıvı yağ Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı kemer kemer soyup yuvarlak doğrayalım. Tuzunuda atıp haşlayalım. Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı su1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un İç harcı için: 2 orta uzunluk patetes haşlanmış1 orta uzunluk soğanYeterince sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Mantıyı haşlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler Mısır unu1 kg taze fasulyeTuzSıvı yağ Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar bugün yazdan haşlayıp buzluğa bıraktığım haşlanmış taze fasulye tanımı ile geldim. Taze fasulyeler sıcak suda yumuşayana kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt