bilgisayarci
FD Üye

Patatesli Yonca Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- Ortaya küçük domates küp doğranmış
- Patates ezme
Patatesli Yonca Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve suyu ocakta ılıtalım içine toz şeker, sıvı yağ ve yaş maya ekleyip karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
- Ardından bir kabın içine alıp, yumurta akı, tuz ve unun içine yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım, üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
- Mayalanınca hamurları bezelere bölüp elimizle tezgah üzerinde biraz büyütelim, bıçakla kesikler atalım, ortaya doğru kestiğimiz kenarların iç taraflarına patatesli harçtan koyup, ortaya doğru bükelim.
- Fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Ortasına küp doğradığımız domateslerden yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca üzerini örtüp dinlendirelim.