iltasyazilim
FD Üye
Patatesli (Unlu) Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane yufka
İçi için:
*1, 5 kilo patates
*3 tane orta boy kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve isteğe bağlı
*1 çay kaşığı karabiber ve yeterince tuz
Sosu için:
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı (Tepeleme) un
*2 yemek kaşığı sirke (2 side olur farketmez)
*1 tane kabartma tozu
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu karışımı
Patatesli (Unlu) Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle içimizi yapmaya başlayalım Patateslerimizi haşlayıp soyduktan sonra soğuması için bir süre bekleyelim ( bunu yapmamın sebebi ben genelde patatesi rendeliyorum Siz beklemek istemezseniz patates ezeceğiyle veya bir çatal yardımıylada sıcakken ezebilirsiniz ) soğanlarımızı soyup ince ince doğrayalım ve tavamıza sıvı yağını koyup o kızdıktan sonra soğanları atıp pembelesinceye kadar kavuralım Bu aşamada tuzunu da atalım Yeterince pembeleşen soğanlarmıza baharatlarını da atıp bi iki çevirip patatesleri de koyup onuda malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştıralım Eğer tuz ayarı eksikse tekrar tuz atabiliriz üzerinden (sizde bilirsinizki patates tuzu sever ) karıştırma işlemi biten içimizi ılıması için bir kenara alalım (bunu yapmamızın sebebide iç sıcak olursa yufkalarımız yırtılır Bizde böreklerimizin şeklini güzel veremeyiz böyle olursada )? içimiz dinlenirken yufkalarımızın her birini dört parcaya keselim 6 Yufkadan toplam 24 parça olacak şekilde Kesip onuda bi kenara alalım Sosu için olan malzemeleri de bir kaseye koyup güzelce çırpıp hazırladıktan sonra yufkamızı serelim ve üzerine fazla olmamak şartıyla her yerine sürelim ve içimizi kenar kısmına incecik koyalım ve ince bir rulo yapıp sonrada içe doğru kıvıralım ve tepsiye koyalım bu işlemi her bir yufka bitinceye kadar yapalım Sarma işlemi biten yufkaların üzerine çırptığımız yumurta sarılarını sürüp üzerine de çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim piştikten sonrada servise sunalım Afiyet olsun
*6 tane yufka
İçi için:
*1, 5 kilo patates
*3 tane orta boy kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve isteğe bağlı
*1 çay kaşığı karabiber ve yeterince tuz
Sosu için:
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı (Tepeleme) un
*2 yemek kaşığı sirke (2 side olur farketmez)
*1 tane kabartma tozu
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu karışımı
Patatesli (Unlu) Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle içimizi yapmaya başlayalım Patateslerimizi haşlayıp soyduktan sonra soğuması için bir süre bekleyelim ( bunu yapmamın sebebi ben genelde patatesi rendeliyorum Siz beklemek istemezseniz patates ezeceğiyle veya bir çatal yardımıylada sıcakken ezebilirsiniz ) soğanlarımızı soyup ince ince doğrayalım ve tavamıza sıvı yağını koyup o kızdıktan sonra soğanları atıp pembelesinceye kadar kavuralım Bu aşamada tuzunu da atalım Yeterince pembeleşen soğanlarmıza baharatlarını da atıp bi iki çevirip patatesleri de koyup onuda malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştıralım Eğer tuz ayarı eksikse tekrar tuz atabiliriz üzerinden (sizde bilirsinizki patates tuzu sever ) karıştırma işlemi biten içimizi ılıması için bir kenara alalım (bunu yapmamızın sebebide iç sıcak olursa yufkalarımız yırtılır Bizde böreklerimizin şeklini güzel veremeyiz böyle olursada )? içimiz dinlenirken yufkalarımızın her birini dört parcaya keselim 6 Yufkadan toplam 24 parça olacak şekilde Kesip onuda bi kenara alalım Sosu için olan malzemeleri de bir kaseye koyup güzelce çırpıp hazırladıktan sonra yufkamızı serelim ve üzerine fazla olmamak şartıyla her yerine sürelim ve içimizi kenar kısmına incecik koyalım ve ince bir rulo yapıp sonrada içe doğru kıvıralım ve tepsiye koyalım bu işlemi her bir yufka bitinceye kadar yapalım Sarma işlemi biten yufkaların üzerine çırptığımız yumurta sarılarını sürüp üzerine de çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim piştikten sonrada servise sunalım Afiyet olsun