iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Tuzlu Kek Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy patates
*100 gram beyaz peynir
*3 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1,5 su bardağı un
*Maydanoz
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Tuzlu Kek Yapılışı Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba patates rendelenir Daha sonra peynir, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, maydonoz ve tuz konulup iyice karıştırılır Sonra unu ve kabartma tozu konulur Tepsi yağlanarak kek tepsiye boşaltılır Fırını önceden ısıtmaya gerek yok, sadece alt katı açıyorum kabarsın diye 10 dakika o şekilde pişirdikten sonra üstü de açıyorum 30 dakikada kızarıyor ve pişiyor Afiyet olsun
Not: Kekin kıvamı cıvık olacaktır, korkmayın patates kıvamını sağlayacaktır
*1 orta boy patates
*100 gram beyaz peynir
*3 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1,5 su bardağı un
*Maydanoz
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Tuzlu Kek Yapılışı Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba patates rendelenir Daha sonra peynir, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, maydonoz ve tuz konulup iyice karıştırılır Sonra unu ve kabartma tozu konulur Tepsi yağlanarak kek tepsiye boşaltılır Fırını önceden ısıtmaya gerek yok, sadece alt katı açıyorum kabarsın diye 10 dakika o şekilde pişirdikten sonra üstü de açıyorum 30 dakikada kızarıyor ve pişiyor Afiyet olsun
Not: Kekin kıvamı cıvık olacaktır, korkmayın patates kıvamını sağlayacaktır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.