Patatesli Sütlü Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 3 haşlanmış patates (Büyükse 2 de olur)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 6 su bardağı su (Normal oda sıcaklığında)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ (Ben bazen zeytinyağı da kullanıyorum üzeri için çok yakmamak kaydıyla o da olur lezzet olarak hangisini tercih ederseniz.)
- İsteğe nazaran karabiber, pul biber, nane (Ben karabiber ve kırmızı toz biber yakıp döktüm)
Patatesli Sütlü Çorba Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesler haşlanır ve soğuyunca kabukları soyulup ezilir.
- Tencere de un sıvı yağ ve tereyağı kavrulur.
- Un kokusu çıkınca, unun rengi hafif pembeleşince patatesler eklenir.
- Biraz karıştırıldıktan sonra süt eklenir kıvam alması sağlanır ve daha sonra su eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra tuz eklenir. 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Üzerine tereyağı ile baharatlar farklı bi kapta yakılıp dökülür.Deneyeceklere afiyet olsun. ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.