Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Sütlü Çorba

Patatesli Sütlü Çorba
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-sutlu-corba.jpg

Patatesli Sütlü Çorba Tanımı İçin Materyaller

  • 3 haşlanmış patates (Büyükse 2 de olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı su (Normal oda sıcaklığında)
  • Tuz
Üzerine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ (Ben bazen zeytinyağı da kullanıyorum üzeri için çok yakmamak kaydıyla o da olur lezzet olarak hangisini tercih ederseniz.)
  • İsteğe nazaran karabiber, pul biber, nane (Ben karabiber ve kırmızı toz biber yakıp döktüm)

Patatesli Sütlü Çorba Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler haşlanır ve soğuyunca kabukları soyulup ezilir.
  2. Tencere de un sıvı yağ ve tereyağı kavrulur.
  3. Un kokusu çıkınca, unun rengi hafif pembeleşince patatesler eklenir.
  4. Biraz karıştırıldıktan sonra süt eklenir kıvam alması sağlanır ve daha sonra su eklenir.
  5. Kaynayana kadar karıştırılır.
  6. Kaynadıktan sonra tuz eklenir. 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  7. Üzerine tereyağı ile baharatlar farklı bi kapta yakılıp dökülür.Deneyeceklere afiyet olsun. ????????????.
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt