
Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte için:
- 250 gram kıyma
- 1 türk kahvesi fincanı köftelik bulgur
- Tuz,karabiber,pul biber,nane,kekik
- 1 adet patates ( küp doğranmış)
- 1adet havuç ( küp doğranmış)
- Çok az un
- 2 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Kıyma, baharatlar ve bulgur yoğurulur.
- Az un serpilmiş tepsiye, bilye büyüklüğünde yuvarladığımız köfteler konulur.
- Tencereye, tereyağ ile zeytinyağı konulur. Karıştırılır.Salça ek edilerek karıştırılır.
- Küp biçimde doğranmış havuç ve patatesler ek edilerek biraz kavrulur. Üzerine sıcak su ek edilir.
- Köfteler eklenir ve yarım saat kadar pişirilir.
- Not:Köfteleri una büsbütün bulamayın; sıcak suya konulduğu için suyun azalıp, ağırlaşmasına neden olur.
- Köfte harcı, ağır kıvamda oluyor. Merak etmeyin, biraz yoğurunca, toparlanıyor ve katiyetle pişirirken dağılmıyor.
- Salçanın bir yemek kaşığını biber salçası olarak koyuyorum; acı seviyorsanız deneyebilirsiniz.