
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 6 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz ,karabiber ,pulbiber ,nane
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesimi haşlıyoruz ,daha sonra başka bir tavada yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
- Akabinde patatesleri ezerek baharatlarını ,tuzunuda ekliyoruz.
- Son olarak doğradığımız maydanozu ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
- Yufkalarımızı 4 de bölüyoruz, içine patatesli harcımızı koyup gül böreği biçiminde sarıyoruz .
- 180 derecelik ısıtılmış fırınımıza atıyoruz yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız tereyağlı salçalı sosu döküp servis yapıyoruz afiyet olsun????????