Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Ribitsa

Patatesli Ribitsa
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
patatesli-ribitsa-12.jpg

Patatesli Ribitsa Tanımı İçin Gereçler


İç Harç İçin
  • 5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 adet baklavalık yufka
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ yahut tereyağ

Patatesli Ribitsa Tanımı Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri güzelce püre haline getirelim.
  2. Patateslerin içine tuz ve nane eklenir.
  3. Yufkalar teker teker serilir ve uzunlamasına hazırlanan iç harçtan konur.
  4. Harç koyduğumuz yufka sarılır ve istediğiniz büyüklükte modüllere ayrılır.
  5. Bu süreç her yufka için tekrarlanır.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve modüller dizilir.
  7. 15 dakika kızarana dek 180 derecede pişirilir.
  8. Fırından çıkarılan ribitsa soğuyunca yoğurt dökülür.
  9. Ocakta zeytinyağ ve salça kızdırılıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt