Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Pratik Gözleme

Patatesli Pratik Gözleme
0
62

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patatesli-pratik-gozleme.jpg

Patatesli Pratik Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvıyağ margarin
  • Sos malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Patatesli Pratik Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patatesleri soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra başka bir tavaya kıymayı alıp, üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup kıymayı kavuruyoruz.
  2. Soğan ve sarımsağı yemeklik yani küçük küçük doğrayıp kavrulmuş kıymanın üzerine koyuyoruz ve yağ ekliyoruz (İstediğiniz yağ çeşidini ekleyebilirsiniz ben margarin ve sıvı yağ koydum)
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça baharatlar ve tuz koyup kavuruyoruz (Tuzunu dikkatli koyalım zira patateslerde tuzlu olabilir).
  4. En son patatesi de ekleyip güzelce ezerek karıştırıyoruz. İç gerecimiz hazır :)
  5. Sos gereçlerini güzelce çırpıyoruz. Yufkaları ikiye kesiyoruz.
  6. Yufkamızı tezgaha seriyoruz ve her yerine sostan sürüyoruz ve iç harçtan ortasına gelecek formda koyuyoruz.
  7. Daha sonra yanlardan yufkayı kapatıyoruz ve oralarada sos sürüp öteki iki tarafı da kapatıp yufkamızı ısıttığımız tavada artlı önlü kızartıyoruz.
  8. İsteğe bağlı olarak tavayı yağlayabilirsiniz. Öbür tüm yufkalarımızı da birebir biçimde yapıyoruz. Afiyet olsun.
Patatesli Pratik Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Konut Üretimi Patatesli Gözleme (Çokkk Pratik) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı sütYarım su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuz4,5 su bardağı un İç Harcı İçin Yarım çay bardağı sıvı yağ1 adet büyük uzunluk soğan3 adet haşlanmış patates1 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı İçin Materyaller 2 adet büyük uzunluk lavaş ekmek1/3 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt İç harcı için; 1 kase beyaz peynir200 gr ıspanak1 adet yumurta Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı Yapılışı Süt ve sıvı yağını karıştıralım fırça ile lavaşın her yerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pratik Patatesli Peynirli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler 4 adet hazır yufka Peynirli için; 1 su bardağı lor peyniri ve beyaz peynir (Ben köy peyniri ekledim)MaydanozTuz Patatesli için; 2 adet patatesMaydanozTuzKarabiber Yufkaları ıslatmak için; Yarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Patatesli Ve Kaşar Peynirli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 4 tane yufka İç harcı için; 3 tane patates1 tane soğan1 yemek kaşığı salçaRendelenmiş kaşar peynirKarışık baharatPulbiberNaneTuz Patatesli Ve Kaşar Peynirli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Kaşarlı Pratik Gözleme Tanımı İçin Gereçler 1 adet büyük uzunluk yufka1 yemek kaşığı tereyağıRendelenmiş kaşar Kaşarlı Pratik Gözleme Tanımı Yapılışı Yufkamızı tezgaha serelim . Yufkanın içine tereyağı ve peyniri koyalım . Dikdörtgen form elde edelim . Üstüne tekrardan tereyağından sürelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt